Logotype for Focus NordicLogotype for Focus Nordic
Den største distributør af fotografiske produkter i Europa.

Om Focus Nordic

Nogle få ord om os

Focus Nordic er den største distributør af fotografiske produkter i Europa. Vores varesortiment omfatter mange af de stærkeste mærker på markedet, både hvad angår kameraer, optik og tilbehør. Desuden fører vi mange produkter under vores eget mærke Focus.

Virksomheden blev grundlagt i januar 2010 efter en fusion af Focus Trading AB, Westheimer A/S og Aronsen A/S. Vores hovedkontor og varelager ligger i Göteborg, Sverige, med salgskontorer i Danmark, Norge, Finland, Baltikum og Polen. Focus Nordic AB har en anslået omsætning på omkring 55 mio. Euro.

Historie

Focus Nordic blev grundlagt efter fusionen af Focus Trading AB, Westheimer A/S og Aronsen A/S. Alle tre virksomheder var store i deres respektive lande før fusionen, der fandt sted den 1. januar 2010.

Westheimer A/S blev grundlagt i 1955 af Paul Westheimer, der var blandt de første til at importere japanske kameraer til Europa. De vigtigste mærker i omkring 50 år var Canon og Minolta, men antallet af mærker voksede hurtigt, især da hans søn, Mikael Westheimer, overtog ledelsen.

Focus Trading AB blev grundlagt i 1984 af Thomas Wernbo. Det hele startede i Mullsjö med salg af projektionsskærme, men antallet af produkter og mærker voksede hurtigt, og det var et naturligt skridt at flytte virksomheden til Göteborg.

Aronsen A/S of Norway blev grundlagt i 1989 af Knut Aronsen og har været en af de mest velkendte og etablerede aktører på den fotografiske scene i Norge siden slutningen af 1950'erne.

Fusionen omfattede også Focus Image Nordic OY, som de tre selskaber ejer i fællesskab. Det finske salgsselskab blev grundlagt i 2007.

I 2012 starter Focus Nordic salgsaktiviteter på Island. I 2013 starter Focus Nordic salg i de baltiske lande. I 2016 starter Focus Nordic salg i Polen.

Forretningskoncept

Vores forretningskoncept er at have en effektiv distribution direkte fra vores eget varelager og levere de bedste produkter til forhandlere i Norden. Ved hjælpe af storindkøb for hele Norden sikres de bedste priser, både på varer og fragt.

I vores bestræbelser på at levere så komplet som muligt, har vi i øjeblikket over 60 forskellige varemærker, hvoraf mange er hardware som kameraer, videokameraer, objektiver og optik. Vores mål karakteriseres af velkendte dyder som personlig engagement, kompetence og fleksibilitet.

Business Social Compliance Initiative

Hos Focus Nordic tager vi et aktivt standpunkt for gode arbejdsforhold og gode sociale forhold hos vores leverandører over hele verden.

Gennem vores medlemskab af Amfori BSCI, støtter vi organisationens adfærdskodeks. Det bør indbefatte at sikre, at leverandører respekterer menneskerettighederne og overholder gældende love og regler.

For os som importør og agent er det vigtigt, at de produkter, vi sælger, produceres på en etisk, socialt og miljømæssigt forsvarlig måde. Takket være samarbejdet i Amfori BSCI har vi en bedre mulighed for at håndhæve de krav, vi stiller til vores leverandører.

Business Social Compliance Initiative er et samarbejde på tværs af industrier mellem europæiske virksomheder. Over 700 virksomheder har tilsluttet sig og anvender en fælles adfærdskodeks med det formål at forbedre arbejdsvilkårene og de sociale forhold hos medlemsvirksomhederne.

Miljøindsats

Focus Nordic er medlemmer af de organisationer, der på landsplan indsamler og genbruger elektronik og batterier. (Du kan lære mere om disse organisationer på nedenstående links.)

Vi forsøger også aktivt at reducere brugen af papir og unødvendige materialer til emballage. Dette sker eksempelvis ved at flere og flere fakturaer og tilbud sendes via e-mail. Vores lagerpersonale arbejder også på at minimere unødvendig emballage, genbruge materialer, hvor det er muligt, og bruge papir i stedet for plast som beskyttelse.

E-handel

Focus Nordic var tidligt ude indenfor E-handel, da vi allerede i 2003 gjorde det muligt for vores kunder at bestille online. Vores registrerede kunder har i alle lande adgang til vores webshop, hvor de kan se hele vores produktkatalog, priser, lagerbeholdninger og ordrer. I 2018 har vi taget endnu et skridt fremad med vores nyudviklede webplatform, der forenkler kundens forretning og tilbyder en række nye funktioner.

Teknologier som EDI tillader os desuden at integrere forretningen bedre med kunder, leverandører og andre partnere på en effektiv måde, hvilket sparer både papirarbejde og administration samt giver mere enkle arbejdsprocesser overordnet set.