Focus Discover – nye kikkerter med eksotisk glas

Udgivet:

Kikkerterne i den nye Focus Discover-serie er ikke kun robuste og nemme at bruge, der ligger også en svensk opfindelse gemt i glaslinserne, som bidrager til deres høje brydningsindeks og kikkerternes fremragende optiske ydelse.

Discover-kikkerterne vil få premiere på messen IWA Outdoor Classics 2019 i Nürnberg den 8. til 11. marts.

Da den svenske kemiker Carl Gustaf Mosander i 1839 lykkedes med at isolere det kemiske grundstof lanthan, et blødt sølv-hvidt metal, der er en del af Lanthanider-serien i det periodiske system, havde han næppe kunnet fremstille sig, at hans opdagelse 180 år senere ville blive brugt til en række højteknologiske løsninger. Lanthanoxid bruges i dag til at forbedre egenskaberne i fiberoptiske kabler og optiske glaslinser til fotografering, medicinsk udstyr - og i de nye Focus Discover-kikkerter!

Behagelige at bære og bruge

Lanthan kommer fra det græske ord lanthanein, at ligge skjult. Det er en passende beskrivelse af ydelsen bag de diskret og elegant designede Discover-kikkerter. Serien har fem modeller: 10x50, 12x50, 10x42, 8x42 og 8x32. Der er altså en kikkert med den rigtige kombination af forstørrelse og lysstyrke til de fleste behov.

Discover-kikkerterne er skabt med tag-prisme for at sikre en så kompakt og let konstruktion som muligt uden at gå på kompromis med den optiske kvalitet. Det gør dem nemme at tage med i en rygsæk som en fremragende følgesvend til aktiviteter ude i naturen. De er også meget robuste, med en grebsvenlig gummibelægning, der beskytter mod slag og stød, samt et vandtæt hus fyldt med kvælstofgas. Sidstnævnte forhindrer kondens på indersiden af linserne, når der opstår hurtige temperaturændringer. Disse kikkerter er bygget til at klare selv de mest krævende eventyr!

De store okularer med en diameter på 25 mm og den usædvanligt gode øjeafstand (21 mm på 8x42 og 10x50) gør det superbehageligt at se gennem alle Discover-kikkerterne, selv for dem, der bærer briller. En stor fokusknap gør det let at justere fokus hurtigt, og alle, der ser på fugle eller går på jagt, vil sætte pris på Discover-kikkertenes store synsfelt, så det er nemt at finde og følge objekter, der bevæger sig i terrænet eller på tværs af himlen.

Optik i topklassen

Den enestående optiske kvalitet i Discover-serien er lige så vigtigt som det kompakte og lette format samt det brugervenlige design. Fokus Lanthan-glas og BaK-4 prismer af høj kvalitet giver en ekstrem god lysoverførsel, mens en fasekorrigeret optik bidrager med en nøjagtig farvegengivelse. Avancerede, flerlags antirefleksions-behandlinger af alle glasflader giver disse kikkerter en skarphed og klarhed, som normalt kun findes i betydeligt dyrere modeller.

Hvis Carl Gustaf Mosander stadig havde levet, ville han helt sikkert have været stolt af, hvad hans opdagelse har betydet for optikindustrien - og ikke mindst for Focus Discover-kikkerterne!

Focus Discover 8x32

Vidunderligt kompakt og brugervenlig allround kikkert, der trods en vægt på kun 548 gram har en rigtig god optisk ydelse og et synsfelt på 138 m ved en afstand på 1000 meter (7,9°).

Focus Discover 8x42 | 10x42

Disse er velegnede til såvel jægere, ornitologer samt naturelskere af enhver slags og er tilstrækkeligt lysstærke til at blive brugt ved daggry og skumring.

Focus Discover 10x50 | 12x50

Kikkerter med høj forstørrelse til at studere mindre detaljer eller se på store afstande. Med en frontlinse på 50 mm er de meget lysstærke på trods af den høje forstørrelsesgrad.


Priser og levering:

De nye kikkerter i Focus Discover-serien er klar til levering fra april. Priserne bliver som følger:

8x32: 2 025,- kroner

8x42: 2 130,- kroner

10x42: 2 175,- kroner

10x50: 2 535,- kroner

12x50: 2 575,- kroner

For yderligere information: hans.bergquist@focusnordic.se

Nøgleord: focus, Pressrelease