Antal varer i kurv

NiSi lancerer filtersystem til systemkameraer!

Udgivet:

Med den kompakte filterholder M75 og kvadratiske filtre i størrelsen 75 mm, tilbyder NiSi nu et helt nyt filtersystem, der er skræddersyet til mindre kameraer og objektiver.

Natur- og landskabsfotografering har længe været forbundet med stort og tungt kameraudstyr, som ganske vist giver høj billedkvalitet, men ofte også er besværligt at bære og tage med i marken. Flere og flere fotografer opdager muligheden for at spare både vægt og plads i kameratasken ved at vælge et spejlfrit udstyr med mindre og lettere kamerahuse og objektiver.

Det nye 75 mm filtersystem fra NiSi er specielt udviklet til disse fotografer. Det er skræddersyet til objektiver med mindre filterdiameter (op til 67 mm) og giver en betydelig besparelse i både størrelse, vægt og pris sammenlignet med filtersystemer på 100 mm.

Omfattende system og smart filterholder

NiSi 75 mm-systemet er omfattende allerede fra begyndelsen og indeholder ND-gråfiltre med forskellige styrker, graduerede ND-gråfiltre og filtre til natfotografering. Grundstammen i systemet er den nye filterholder NiSi M75, som er lavet af samme lette, men stærke aluminium, der benyttes i flykonstruktioner. Holderen har en 67 mm filtertråd og er betydeligt mindre end den tilsvarende version til 100 mm system, NiSi V5 Pro. Filterholderen kan drejes 360 grader og er designet, så filtrene er nemme at montere og fjerne samtidig med at, de sidder solidt fast i de gummibelagte riller.

NiSi M75 arver også den smarte og unikke løsning til brug af polarisationsfilter, der blev introduceret først med NiSi V5-holderen. På bagsiden af filterholderen findes et lille hjul, der bruges til at dreje filtret, når du ønsker at justere effekten. Et specielt designet, tyndt polarisationsfilter af høj kvalitet er inkluderet i filterholderen og er monteret som en integreret del. Købere kan vælge imellem to versioner af polarisationsfiltret: Standardversionen og en speciel "Landscape" version, der giver en mere kraftfuld filtrering af polariseret lys og dermed også en højere farvemætning i for eksempel vegetation og blå himmel. Det er naturligvis også muligt at anvende M75-holderen uden polarisationsfilter, hvis det ønskes.

Ikke kun lille - også økonomisk

NiSi M75-holderen er ideel til spejlfrie kamerasystemer baseret på APS-C- eller Micro Four Thirds-sensorer (for eksempel Sony A6000-serien, Fujifilm X, Canon EOS M, Olympus og Panasonic G-serien), men den passer også full-frame-objektiver med en filtertråd op til 67 mm. 75 mm-systemet har desuden adapterringe til alle gevindstørrelser mellem 40,5 mm og 62 mm, og det kan bruges på objektiver med brændvidder ned til 11 mm ultra-vidvinkel til APS-C (eller 8 mm til Micro Four Thirds) uden risiko for, at billederne får mørke hjørner.

NiSi 75 mm-filtrene og M75-holderen giver ikke kun plads- og vægtbesparelser i forhold til 100 mm systemet. Et mindre forbrug af materialer giver også en betydeligt lavere pris for de forskellige dele, hvilket betyder, at flere fotografer har råd til at investere i et filter af rigtig høj kvalitet.

NiSis kvadratiske filtre er lavet af optisk glas af højeste kvalitet og har både en avanceret flerlags antirefleks-behandling og en fantastisk nano-belægning, der afviser snavs og fedt samt gør, at regndråber løber af uden at efterlade sig spor på filteroverfladen. ND- og GND-filtre er desuden udstyret med en IR-belægning, som sikrer en fuldstændig neutral farvegengivelse selv ved meget lange eksponeringer.

NiSi 75 mm-systemet omfatter:

  • NiSi M75 filterholder - leveres med polarisationsfilter, 67 mm adapter og halvblød taske
  • 4 x ND-filtre i størrelsen 75x80 mm (ND8, ND64, ND1000, ND32000)
  • 8 x graduerede ND-filtre (GND) i størrelsen 75x100 mm, med forskellige overgange
  • 1 x NiSi Natural Night filter til natfotografering. Størrelse 75x80 mm
  • 8 x adapter ringe fra 40,5 til 62 mm


For yderligere information: lasse.ericsson@focusnordic.se

Nøgleord: nisi, Pressrelease